• Meer dan 30.000 artikelen
 • Veilig winkelen
 • Kosteloos retourneren
Gratis verzending voor 1e ADVENT🕯️Gratis verzending voor 1e ADVENT🕯️
01
dagen
:
11
u
:
57
min
:
49
sec
Grote maten-bh's(307)
Filteren op:
Sorteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst
 • Maat
 • Kleur
 • Producttype
 • Prijs in €
 • Merk
 • Materiaal
 • Geslacht
 • Sluiting
 • Dessin
 • Stijl

Sorteren op:

Grote maten-bh's(307)

Grote maten bh’s voor een mooi silhouet

Een goede grote maten bh ondersteunt de buste en zorgt voor een mooi en vrouwelijk silhouet. Maar hij doet meer. Hij zorgt er ook voor dat de rugspieren van dames met grote cupmaten zo weinig mogelijk belast worden. Zo helpt de bh rugklachten voorkomen. In onze afdeling grote maten lingerie vindt u bh’s tot en met maat 145J. Allemaal charmant, en allemaal heerlijk comfortabel.

Inhoudsopgave

Grote maten bh’s voor een mooi silhouet

Verleidelijk mooie grote maten bh’s

Goed voor uw rug

Vier stuks per week

Kies de juiste bh!

FAQ – belangrijke vragen over grote maten bh’s

Verleidelijk mooie grote maten bh’s

Ondergoed wordt steeds aantrekkelijker, en dat geldt natuurlijk ook voor grote maten bh’s. Kijkt u maar eens bij onze grote maten lingerie. Bij KLINGEL treft u charmante en verleidelijke grote maten bh’s die bijna te mooi zijn om onder bovenkleding te verstoppen. De kleuren variëren van het traditionele wit, zwart en champagne tot warm blauw, rood en paars en lieflijke pasteltinten. Veel gebruikte materialen zijn bijvoorbeeld katoen en satijn. Daarnaast zijn veel van de cups van de grote maten bh’s afgewerkt met oogstrelend kant, of ze zijn bijvoorbeeld voorzien van een fraai bloemen-, stippen- of animaldessin. Ook de bandjes van sommige bh’s zijn voorzien van kant. Probeer het maar: in onze grote maten bh’s ziet u er fantastisch uit.

Goed voor uw rug

Maar een grote maten bh is niet alleen maar mooi. Een goede grote maten bh geeft ook veel steun. De rugspieren van dames met grote cupmaten moeten hard werken om het bovenlichaam verticaal te houden. Extra ondersteuning van de buste ontlast de rugspieren. Dat zorgt voor comfort én voorkomt rugklachten. Alle grote maten bh’s van KLINGEL bieden deze zo welkome extra ondersteuning. Dat doen ze met de extra brede, elastische – niet in de huid snijdende - bandjes, de verstevigde band onder de buste en de versteviging aan de zijkanten. Al deze elementen voegen stevigheid toe aan de ondersteuning die al gecreëerd wordt door de cups, die gemaakt zijn van stevig en elastisch katoen. Een bijkomend voordeel van deze extra ondersteuning: door het comfort die een grote maten bh biedt zitten vrouwen met grote cupmaten zich lekkerder in hun vel, en dat weerspiegelt zich in hun uitstraling! Bij onze grote maten lingerie vindt u ook bh’s met voorgevormde cups. Die zorgen ervoor dat u naast een zeer goede ondersteuning ook een fraai decolleté heeft.

Vier stuks per week

Het wordt afgeraden om een bh dagenlang achter elkaar te dragen. Niet alleen is dat niet hygiënisch, ook herstelt het elastiek van de bh niet goed als u de bh dagen na elkaar draagt. Een goede vuistregel is om per week (of eigenlijk acht dagen) vier verschillende bh’s te dragen. Bij voorkeur wisselt u elke dag van bh, zodat iedere bh wekelijks tweemaal wordt gedragen maar met een dag ertussen. Uiterlijk na vier dagen dragen hoort een bh gewassen te worden. Aan vier bh’s zou u dus genoeg kunnen hebben. Maar waarschijnlijk vindt u het prettig om de keuze te hebben uit meer dan vier exemplaren. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen in Groot-Brittannië gemiddeld wel negen bh’s bezitten. Toch dragen ze er daarvan maar drie. De andere zes zitten niet goed, staan niet mooi of zijn om een andere reden uit de gratie geraakt. Nederlandse vrouwen bezitten gemiddeld vijf tot zes exemplaren. Waarschijnlijk dragen zij er daarvan maar twee regelmatig.

Kies de juiste bh!

Het aantal grote cupmaten neemt toe. In 15 jaar tijd is de gemiddelde cupmaat van Nederlandse vrouwen toegenomen van 75B tot 80C. En dat was in 2010; ondertussen zal de gemiddelde cupmaat waarschijnlijk verder toegenomen zijn. In Engeland en Denemarken is de gemiddelde cupmaat nog groter dan bij ons. In het Verenigd Koninkrijk heeft inmiddels rond de 57% van de dames cupmaat D, in Denemarken ligt dit percentage op 50%. Dit alles betekent dat steeds meer dames een grote maten bh nodig hebben. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat niet minder dan driekwart van de vrouwen een verkeerde maat of een verkeerd model bh draagt. En dat terwijl het voor alle vrouwen, maar in het bijzonder voor vrouwen met grote cupmaten, heel belangrijk is het juiste model en de juiste maat bh te kiezen. Past uw bh niet goed, dan wordt uw buste waarschijnlijk niet goed ondersteund. Dat kan klachten in de schouders en rug geven. Daarnaast kan uw buste er in een niet passende bh minder goed uitzien. Gelukkig vindt u op KLINGEL.nl voor iedere vrouw met een grotere cupmaat de juiste bh in het assortiment grote maten lingerie!

FAQ – belangrijke vragen over grote maten bh’s

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe bh?

 • Ga niet blindelings op de cupmaat af. Cupmaten kunnen per merk iets verschillen. Omtrekmaten doen dat niet of minder. Maar let op: kiest u in plaats van een grotere cup een grotere omtrekmaat, dan komt het achterbandje van de bh te los te zitten. De bh geeft dan niet de juiste ondersteuning.
 • Het achterbandje en de band onder de buste moeten horizontaal lopen. De band over de rug mag ook niet hoger zitten dan de beugel.
 • Het middenstukje aan de voorzijde moet plat tegen uw borstbeen aan zitten.
 • De bandjes zitten in een lichte V-vorm over de rug en zitten niet te strak. Een goede vuistregel is dat er twee vingers tussen de bandjes en de rug moeten passen.
 • De cups moeten de complete borsten omvatten, er mogen ook geen vouwen in de stof zitten. Als dat het geval is, zijn de cups te ruim.
 • De elastische band onder de borst mag niet opgerold raken.
 • Pas een bh met de sluiting op het laatste haakje. Door het dragen rekt een bh immers nog een beetje uit.
 • Sommige bh’s passen goed, maar staan minder mooi onder een bepaalde outfit. Daarom is het aan te raden een bh aan te passen onder de jurk of blouse waar u hem onder wilt dragen.
 • Meet uw borsten regelmatig opnieuw op, de grootte kan veranderen door onder andere sport, een veranderend gewicht, het krijgen van kinderen of door leeftijd.

Waarom worden onze borsten groter?

De belangrijkste oorzaak van de toenemende borstgrootte is wat extra lichaamsgewicht. Hoe meer vet een vrouw in haar lichaam heeft, hoe groter vaak ook de borsten. Want borsten bestaan voor het grootste deel uit vetweefsel. Overtollig vet wordt bij veel vrouwen dus ook in de borsten opgeslagen. Toch verklaart de stijging van het aantal vrouwen met overgewicht niet de gehele toename van de gemiddelde borstgrootte. Ook slanke vrouwen hebben gemiddeld grotere borsten gekregen. Een belangrijke oorzaak daarvan is dat vrouwen steeds vaker hormonen binnen krijgen. En een aantal daarvan, met name oestrogeen en xeno-oestrogeen, zorgen voor de vorming van borstweefsel. Met deze hormonen komen we in aanraking door de pil en door bepaalde cosmetica die we op onze huid smeren, en door bijvoorbeeld het drinken van kraanwater. Ook zijn er hormonen die in de veehouderij worden gebruikt, die we via ons drinkwater binnen krijgen en die de borstgroei stimuleren.

Kan ik met een grotere cupmaat een topje dragen?

Zeker en vast kunnen ook vrouwen met grotere cupmaten schitteren in een topje of lange top. Er zijn immers tops voor alle mogelijke soorten lichaamsbouw. Wilt u uw borsten kleiner laten lijken? Kies dan voor een zwarte top. Die kleur kleedt mooi af én verlegt de aandacht naar een ander deel van uw lichaam. Een recht topje is meestal de beste keuze qua model. Rechte topjes hebben namelijk een flatterend effect. Hetzelfde geldt voor losjes vallende en rekbare stoffen. Wilt u niet teveel de aandacht op uw buste vesteigen, verrmijd dan versieringen als franjes, ruches en kraaltjes op borsthoogte, want die trekken de aandacht naar uw boezem toe. U kunt de aandacht van uw borsten bovendien afleiden door opvallende accessoires te dragen in uw oren of om uw armen.

Worden mijn borsten kleiner als ik afval?

Niet alle vrouwen zijn hetzelfde. Bij veel vrouwen die aankomen, wordt een deel van het vet opgeslagen in de borsten. Maar bij sommige vrouwen niet. Omgekeerd leidt afvallen niet altijd tot kleinere borsten: ook slankere vrouwen hebben steeds vaker een grote cupmaat. Bent u slank, dan is afvallen om kleinere borsten te krijgen niet verstandig. Zijn uw borsten gegroeid sinds u zwaarder geworden bent? Dan kan afvallen een goede optie zijn. Maar overleg altijd eerst met uw huisarts! Wat u altijd kunt doen als u een grote cupmaat heeft, is kijken bij de grote maten lingerie van KLINGEL. Want met een goed passende bh ziet u er niet alleen beter uit, maar voorkomt u ook lichamelijke klachten.

Gaan borsten minder hangen door het ’s nachts dragen van een bh?

Het antwoord op deze vraag is een simpel nee. Er is geen enkel bewijs voor dat het ’s nachts dragen van een bh helpt tegen het hangen van de borsten. U kunt uw bh ’s nachts dus gerust af doen. Dat slaapt waarschijnlijk ook een stuk comfortabeler.

Worden mijn borsten groter door borstspieroefeningen?

Ook hier is het antwoord ontkennend. Borsten bevatten geen spierweefsel en worden dus ook niet groter door borstspieroefeningen. De grote borstspieren (pectoralis major) zitten achter de borsten. Met borstspieroefeningen kunt u deze spieren trainen. Ze worden dan steviger. Dat heeft ook een positief effect op de borsten: die worden dan aan de basis dus ook wat steviger. Bang dat uw borstspieren ’te dik’ worden door het trainen hoeven vrouwen met grote cupmaten niet te zijn. Mannen moeten al heel wat jaren hard werken om ontwikkelde borstspieren te krijgen, bij vrouwen gaat de groei nog veel langzamer. Heeft u een grote cupmaat, denkt u er dan vooral aan om uw rug- en nekspieren goed te trainen. Deze spieren leveren namelijk de inspanning die nodig is om uw bovenlichaam goed rechtop te houden en moeten daarom sterk genoeg zijn. Erg geschikte rugoefeningen zijn roeien en het oprichten van het bovenlichaam terwijl u op de buik ligt. De nekspieren worden vanzelf meegetraind bij het doen van schouderoefeningen.

Kan ik sporten zonder sport bh?

Dit is zeker niet aan te raden. Ook vrouwen met kleine borsten zouden bij het sporten altijd een sport bh moeten dragen. Dit betekent dat het voor vrouwen met grote cupmaten nog veel belangrijker is met sport bh te sporten. Anders kunnen zij last krijgen van pijn in de borsten en de rug tijdens en na het sporten.

Welke kleuren bh zijn het populairst?

Sommige vrouwen laten hun keuze voor de kleur van een nieuwe bh afhangen van wat hun man het mooist vindt. Wat nu als zij dat niet aan hun man durven te vragen? Dan zouden ze kunnen afgaan op wat onderzoeken hebben opgeleverd. Het blijkt dat zwarte lingerie veruit het populairst is bij de mannen: 45 procent van de ondervraagde mannen geeft aan zwart de voorkeur. Op de tweede en derde plek staan rood (15 procent) en wit (14 procent). De vierde plek gaat naar ’frisse kleurtjes’ als groen, geel of oranje. Pas daarna volgen acqua/blauw met 7 procent van de stemmen en roze met 6 procent.

Hoe onderhoud ik mijn bh’s?

Wassen doet u een bh bij voorkeur na drie of vier maal dragen. Gebruik daarbij liever geen wolwasmiddel, dat zorgt voor snelle slijtage van de elastische band van uw bh. Was op maximaal 30 graden, gebruik altijd een waszakje en stop de bh niet in de droger. Een bh is toe aan vervanging na acht maanden tot anderhalf jaar. U merkt het vanzelf wanneer u een bh niet langer moet dragen. Als de bandjes pijn gaan doen of los gaan zitten of als de rugband uitgerekt raakt, dan is het tijd om de bh te vervangen. In de afdeling grote maten lingerie van KLINGEL heeft u snel een fraaie, goed passende nieuwe grote maten bh gevonden!


waiting...

€ 10 welkomstkorting

Nieuwsbrief: € 10 welkomstkorting

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

Nieuwsbrief: € 10 welkomstkorting

* Verplicht veld
CONTACT
070 - 23.39.92 (Bestel) (€0,30/min) *Wij beantwoorden uw vragen graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur
VEILIG BETALEN
 • Overschrijvingsformulier
 • Maandtermijnen met krediet
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • Bancontact
VOLG ONS
ONZE PARTNERS
 • BPost
VEILIG WINKELEN
 • Be Commerce
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten 5,99€ per bestelling. | 070 - 23.39.92 ( € 0,30/min)