12 April 2019 | Bekijk nu: 3 Minuten

Waar kinderen zich met Pasen vooral bezighouden met het zoeken naar eieren, zijn volwassenen vaak druk bezig met het in standhouden van culinaire tradities. Bent u ook dol op uitgebreid paasontbijten, brunchen of een kopje koffiedrinken met familieleden en vrienden? Als u op zoek bent naar nieuwe inspiratie voor de feestdagen, bent u hier aan het juiste adres. Bekijk onze leukste bakideeën voor Pasen!

Lekker én verrassend: figuurcake

Wilt u uw gasten verassen met Pasen zonder ze te laten zoeken naar eieren? Verberg dan gewoon een schattig konijntje in de cake! Een cake in Paasthema verrast, verrukt en smaakt net zo lekker als hij er uitziet!

Ingrediënten:
320 g speltmeel of bloem
20 g maïzena

150 g suiker
1 zakje vanillesuiker

1 zakje bakpoeder
300 ml havermelk
160 ml koolzaadolie
10 ml citroensap
roze voedingskleurstof

Verder heeft u nodig:
Cakeblik van 25 cm
Uitsteekvormpje van een haasje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier in de cakevorm van 25 cm. Meng vervolgens de bloem, het zetmeel, de suiker, de vanillesuiker en het bakpoeder in een grote kom. Meng de havermout, olie en het citroensap met de garde en voeg alles toe aan de droge ingrediënten. Klop alles vervolgens met de garde tot een deeg.

Verdeel het deeg in tweeën en kleur een helft met de roze voedselkleurstof. Vul de voorbereide cakevorm met het roze deeg en bak deze ongeveer 40 minuten in de oven. U kunt een tandenstoker gebruiken om te controleren of de cake goed gebakken is: prik (enigszins schuin) in uw cake en check of deze droog is als je ‘m eruit haalt. Zo niet, dan moet de cake nog even terug de oven in.  Als de cake is afgekoeld, snijdt u deze in plakjes in de breedte van uw konijnenvorm. Duw vervolgens het konijn uit elke plak.

Leg opnieuw bakpapier in de cakevorm en plaats de konijntjes één voor één aan een kant van de cakevorm. Vul de vrije kant met een derde van het lichte cakedeeg, kantel het konijn vervolgens op de zijkant van het deeg en verdeel nog een derde deel deeg aan de andere kant. Verdeel het laatste derde deel over het konijn en bak opnieuw gedurende 30-35 minuten tot het gaar is.

U kunt gewoon een hapje eten van de overgebleven roze cake of gebruiken als kleinigheidje bij het toetje!

Weer eens iets anders: paaskrans met kersen en chocola

Een krans met Pasen is traditie! Verwen uw gasten en uzelf met een stuk brood, waarvan de luxe vulling een klasse apart is – sappig, zoet en gewoon heerlijk!

Ingrediënten:
375 g speltmeel of bloem
160 ml havermelk
4 tl suiker
1 zakje gist
1 snufje zout
40 ml koolzaadolie

Voor de vulling:
90 g amandelpasta
2 el ahornsiroop
50 g pure chocolade, geraspt

Verder heeft u nodig:
Geraspte pure chocolade en kersen om te decoreren

Bereiding:

Roer de enigszins verhitte havermout met de suiker en de gist totdat het begint te schuimen. Meng vervolgens de bloem en het zout in een grote kom, voeg de koolzaadolie en het gistmengsel toe en kneed alles met uw handen tot een elastisch deeg. Bedek de kom met een schone handdoek en laat het deeg ongeveer 90 minuten op een warme plaats liggen.

Kneed het daarna nog een keer en rol het ongeveer 1 cm dik. Meng de amandelpasta en de ahornsiroop en verdeel het deeg tot een kleine rand. Als het mengsel te taai is, kunt u meer siroop of wat havermout toevoegen. Bestrooi dan alles met de geraspte chocolade.

Rol het deeg en snijd het in de lengte in twee stukken en weef het vervolgens tot een vlecht. Dek de pan af en laat het een ​​half uur rusten terwijl u de oven op 180 graden zet. Bak de vlecht goudbruin gedurende ongeveer 20 minuten en bestrooi de vlecht met chocolade terwijl het nog warm is. Verwarm de kersen net voor het opdienen en verdeel ze over de vlecht.

Hebben we u kunnen inspireren tot nieuwe bakideeën? We wensen u alvast een vrolijk Pasen en een goede eetlust!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *