19 Juni 2019 | Bekijk nu: 6 Minuten

Wat eet u het liefst: appels, banen of peren? Voordat u denkt – hè? ik dacht dat het zou gaan over kleding? Klopt hoor, u had het goed begrepen – we laten u zien welk model shirt het beste bij uw figuur past. Hierbij bekijken we verschillende figuurtypes zoals het appel-, peer- of zandloperfiguur. We vinden het erg belangrijk dat u zich prettig en mooi voelt in uw kleding en dat lukt het beste als u goed passende kleding draagt. We helpen u graag kleding te vinden die optimaal past bij uw figuur, zodat u precies weet waarop u moet letten bij uw volgende shopsessie.

Het peervormige figuur: t-shirts voor vrouwen met vrouwelijke rondingen

De kenmerken van het peervormige figuur  Dit figuurtype beschikt over een duidelijke taille, smalle schouders en slanke armen. De heupen zijn duidelijk breder dan de schouders; de omvang van het bovenlichaam bij het peerfiguur is klein tot middelgroot. De nadruk qua gewichtsverdeling ligt dus op de heupen en benen. Als uw figuur met deze omschrijving overeenkomt heeft u dus een uitgesproken vrouwelijk figuur en vormt uw bovenlichaam het smalste deel van uw figuur. Kies bij voorkeur daarom voor bovenkleding die niet precies op uw heupen, maar net daarboven of iets over uw heupen valt. Zo voorkomt u dat u ongewild de aandacht op uw heupen vestigt. Kies voor shirts met een mooie hals; liefst een V-hals, zoals bijvoorbeeld bij een poloshirt. Zo legt u nadruk op uw bovenlichaam en creëert u optisch een fraai silhouet.

Wat draagt het peerfiguur? Leg extra nadruk op uw bovenlichaam en kies voor shirts in lichte kleuren of voor opvallende dessins. Het sportief-elegante poloshirt van Dress In met fraai maritiem geïnspireerd dessin of voor het zonnig gele model van aangenaam zachte stof. Beide shirts zijn perfect te combineren met een casual broek. Deze laatste zult u trouwens in veel gevallen in een maatje groter dan uw shirt  kiezen.         

Het bananenfiguur: t-shirts voor vrouwen met een overwegend rechte lichaamslijn

De kenmerken van het bananenfiguur  Dit figuurtype heeft lange, slanke benen en smalle schouders en heupen. De omtrek van het bovenlichaam is klein tot gemiddeld. Dit figuur oogt daarom wat rechthoekig. Met behulp van de juiste kleding kan dit figuurtype echter heel goed vrouwelijke rondingen suggereren. Een brede riem legt het accent op de taille en klokkende midirokken of elegant smalle broeken zorgen voor een vrouwelijk silhouet. De lichaamsbouw van dit figuur is sportief en slank. Blouses en t-shirts in een recht of smal model met een V-hals leggen het accent op het bovenlichaam en laten dit figuur het best tot zijn recht komen.

Wat draagt het bananenfiguur?  Eenvoudige t-shirts zonder opsmuk of lange overhemdblouses staan dit figuur goed en zorgen voor een vrouwelijke uitstraling. De witte blouse met fraais zijsplitten van Dress In laat zich perfect met een smalle broek en platte schoenen combineren. De gestreepte lange blouse doet het bijzonder goed op een klassieke blauwe jeans.

Het appelfiguur: t-shirts voor vrouwen met een grotere omvang van het bovenlichaam

De kenmerken van het appelfiguur  Het appelfiguur beschikt meestal over slanke benen, een grotere bovenwijdte, smalle heupen en heeft geen duidelijk zichtbare taille. De juiste bovenkleding kan de niet aanwezige taille echter op subtiele manier aan het oog onttrekken. Meestal is het bovenlichaam van het appelfiguur het breedste deel van het figuur. De armen zijn vaak slank en daarom is het goed hierop de aandacht te vestigen, bijvoorbeeld door te kiezen voor ¾-mouwen.

Wat draagt het appelfiguur? Heeft u een appelfiguur? Dan kunt u met rechte, bij voorkeur langere modellen bovenkleding in effen kleuren de aandacht afleiden van het midden van uw figuur en de focus leggen op uw slanke benen. Het zwarte longshirt van Laura Kent is dankzij de kleur en het model de perfecte keuze voor uw appelfiguur. De V-hals laat uw bovenlichaam mooi uitkomen en het shirt vormt een prima basis om te combineren met tal van andere kledingstukken. Ook de fraaie shirtblouse in opvallend roze is dankzij het flatterende model een goede optie. De fraaie kleur en de chique chiffoninzet maken deze blouse geschikt om naar kantoor te dragen, maar als dagelijkse outfit voldoet de blouse eveneens meer dan goed. Draag er een armband of ringen bij om uw slanke polsen en handen te accentueren.

Het zandloperfiguur: t-shirts voor vrouwen met een heel vrouwelijk figuur

De kenmerken van het zandloperfiguur Het zandloperfiguur kenmerkt zich door een zeer smalle taille en een geprononceerde buste en dito heupen. De fraaie curves van dit figuur komen in de buurt van de ideale lichaamsverhoudingen van 90-60-90. Ze komen extra mooi uit in goed aansluitende kleding. Met name getailleerde bovenkleding leent zich er uitstekend voor om het vrouwelijke silhouet van dit figuur fraai uit te laten komen. Wij adviseren u of het accent op uw slanke benen of op uw bovenlichaam te leggen, geheel volgens het principe: minder is meer.

Wat draagt het zandloperfiguur? Als u over een zandloperfiguur beschikt, dan kunt u kiezen voor elegante basics die uw figuur mooi laten uitkomen. Effen, getailleerde shirts kunt u eindeloos combineren en zowel dragen in casual-sportieve looks als meer elegant-chique looks. Het roze shirt van Dress In van modieus materiaal doet het zowel op een licht uitlopend model jeans als op een vrolijke rok heel goed. Met een zandloperfiguur kunt u ook kiezen voor uitbundige gekleurde shirts of bijvoorbeeld het witte shirt met tropische print. In combinatie met een wijdere chino of juist met een broek met een hoge taille ziet u er perfect uit.

Het sinaasappelfiguur: t-shirts voor vrouwen met een rond figuur

De kenmerken van het sinaasappelfiguur Komt uw figuur overeen met dat van het sinaasappelfiguur dan heeft u een rond figuur met grote bovenwijdte, een rond middel en slanke benen. Uw vrouwelijke rondingen bevinden zich dus met name aan de bovenkant van uw figuur. Uw taille is minder zichtbaar aanwezig. Kies voor bovenkleding die iets over uw heupen valt zodat  eventuele rolletjes onzichtbaar zijn zonder dat uw vrouwelijke rondingen geheel aan het oog worden onttrokken. Vrouwelijke rondingen mogen immers getoond worden en met goed passende kleding doet u dit het beste.

Wat draagt het sinaasappelfiguur? Bovenkleding met wijde en lange armen evenals lange hemdblouses die over de heupen vallen, flatteren uw figuur  en leggen tevens de nadruk op uw benen. De trendy tuniek met zomers dessin van Laura Kent geeft uw outfit vrouwelijke charme en draagt bovendien heerlijk. Ook de tuniek met ronde hals en wijde vleermuismouwen met modieuze volant is een super modieus item dat perfect geschikt is voor het sinaasappelfiguur.

Of u nu een appel-, bananen-, of sinaasappelfiguur heeft, belangrijk is dat u zich altijd prettig voelt in uw kleding. In onze shop vindt u een uitgebreid aanbod modieuze bovenkleding voor elk figuurtype waarmee u stijlvolle outfits kunt samenstellen. Wij wensen u veel shopplezier toe en vergeet vooral niet uw persoonlijke pluspunten te benadrukken!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *