26 Maart 2019 | Bekijk nu: 3 Minuten

Het is officieel lente! We genieten elk jaar weer van de eerste warme zonnestralen en de kleurrijke krokussen en narcissen die volop in bloei staan. Laat u inspireren door de ontwaakte natuur en haal de voorjaarskleuren in huis. Wij laten u zien hoe u zelf prachtige woondecoraties kunt maken. Laat uw creativiteit de vrije loop en creëer unieke blikvangers. Veel knutselplezier!

De lente hangt in de lucht: zwevende bloemenvaasjes

De lente brengt vrolijkheid en kleur met zich mee – en ook in uw interieur! Kleine vaasjes met fleurige bloemen hangt u binnen. Benieuwd hoe u deze bijzondere creatie maakt? U leest het hieronder.

Wat heeft u nodig:

– Doorzichtige vaasjes (verschillende formaten of allemaal dezelfde)

– Stevig touw

– (Spijkers) nagels

– Een hamer

– Verse bloemen

Wat moet u doen:

Bevestig de (spijkers) nagels boven het raam of op een kale muur. Kies vervolgens prachtige, lichte vazen die bij uw interieur passen. Deze kunnen verschillende vormen hebben. Wikkel de vaashalzen stevig in met touw en knoop het zorgvuldig dicht. Knip vervolgens het touwtje zodat de vazen op verschillende hoogten komen te hangen. Vul de vazen met een beetje water (zorg ervoor dat u niet te veel gebruikt, zodat er niets over de vazen heen wordt morst en ze niet te zwaar worden) en hang ze dan aan de bevestigde nagels. Kies tenslotte fleurige bloemen uit voor in de vazen!

Klein, maar fijn: paasprikkers van vilt

In de lente geven hyacinten en narcissen de natuur volop kleur geven. Deze zelfgemaakte paasprikkers fleuren uw interieur helemaal op. Ze zijn perfect als decoratie op tafel tijdens het paasontbijt, maar u kunt ze ook in een bloempot of paasstukje steken. De vilten figuurtjes kunt u elke vorm geven die u maar wilt.

Wat heeft u nodig:

– Vilt in verschillende kleuren

– Een dunne viltstift

– Een schaar

– Satéprikkers of lollystokjes

– Lijm of naald en draad

Wat moet u doen:

Koop vilt in vrolijke kleurtjes. Teken er met viltstift eenvoudige lentefiguurtjes, zoals bloemen, paashaasjes of kuikentjes op en knip ze vervolgens voorzichtig uit. Om ervoor te zorgen dat beide helften identiek zijn, is het handig om twee lagen vilt op elkaar te leggen en dan de vorm uit te knippen. Een andere manier is om vooraf een sjabloon te maken van karton. Heeft u de vormen uitgeknipt? Plak dan de randen van de helften op elkaar of naai ze aan elkaar vast. Let op: zorg dat er een klein stukje aan de onderkant openblijft. Steek vervolgens een satéprikker of lollystokje in de opening en voilà, uw voorjaarsdecoratie is klaar! Tip: zonder stokjes kunt u de vilten figuurtjes gebruiken als schattige cadeaulabels.

Welkom lente: deurkrans van bloemen

Verwelkom de lente bij uw voordeur! Een zelfgemaakte bloemenkrans tovert een glimlach op het gezicht van de mensen die bij u op bezoek komen, de post(bezorger)bode en natuurlijk van uzelf. En het beste: u hoeft geen bloemist te zijn om zo’n fleurige krans te maken. Wij leggen uit hoe u hem in een paar eenvoudige stappen zelf maakt.

Wat heeft u nodig:

– Verse bloemen naar keuze

– Stevig koperdraad of een kant-en-klare metalen krans

– Dun bloemendraad

– Een snoeischaar

Wat moet u doen:

Haal bij de bloemist een aantal mooie voorjaarsbloeiers. Bloemen met lange stelen en eucalyptus takjes zijn heel geschikt voor deze (DIY)knutsel-decoratie. Een bonte mix van kleuren of alle bloemen in dezelfde tint, klassiek of modern: de deurkrans kunt u precies zo maken als u mooi vindt! Buig om te beginnen het koperdraad in de juiste vorm of pak de kant-en-klare krans erbij. Knip de bloemen in de gewenste lengte en wikkel de stelen voorzichtig om de krans. Maak ze vast met het dunne bloemendraad. Vindt u het niet mooi als er hier en daar nog wat draad zichtbaar is? Wikkel om die plekken dan een mooi lintje. Tevreden met het eindresultaat? Dan hoeft u de krans alleen nog maar op te hangen aan de voordeur!

Tijd om aan de slag te gaan en het voorjaar in huis te halen! Heeft u nog andere creatieve (DIY)knutsel-ideeën? Deel ze dan met ons!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *