17 June 2020 | Bekijk nu: 4 Minuten

De zomer is voor veel vrouwen de tijd van het jaar om vaak een jurk of rok te dragen. Een jurk of rok is meestal luchtiger dan een broek en zit comfortabel. Maar er zijn ook vrouwen voor wie dit laatste niet geldt. Zij krijgen last van pijnlijke plekken op hun bovenbenen als de huid daar niet beschermd wordt door stof van een broek of een panty. Voor iedereen die dit herkent hebben wij tips op een rijtje gezet die helpen dit ongemak te voorkomen.

Tip 1: Ondergoed met pijpjes

Schuren de bovenbenen tegen elkaar omdat er geen stof tussen zit? Dan is de oplossing eenvoudig: draag een slip met lange pijpjes onder uw rok of jurk. Bijvoorbeeld de licht corrigerende slip van Speidel. Dit broekje voorkomt huid op huid contact en draagt dankzij de zeer soepele en dunne stof ook als het warm is heel comfortabel.

Een alternatief is de slip van Dessous Dessus. Deze is gemaakt van ademend materiaal en is net zo dun als een panty, dus onzichtbaar onder uw kleding. Hij is verkrijgbaar in zowel huidkleur als zwart. Huidkleur is vooral geschikt onder lichte jurken of rokken, terwijl zwart aan te bevelen is onder donkere kleuren. Bijkomend voordeel is de corrigerende werking van het broekje: u oogt direct een maatje slanker!

Tip 2: Elastisch tape

Een ander trucje dat uitkomst kan bieden is om tape te gebruiken. Dit is vooral een goede optie als de plek waar de benen tegen elkaar schuren maar heel klein is. Het huidvriendelijke, elastische fysiotape van Wellys is hiervoor zeer geschikt. Deze tape is eigenlijk bedoeld om ondersteuning te bieden bij schouder-, nek- en rugklachten, maar het helpt ook prima om schuurplekken te voorkomen. De tape bestaat voor een groot deel uit katoen en is dus ademend. De elasticiteit zorgt ervoor dat de tape met elke beweging mee rekt. De tape laat zich gemakkelijk zonder kleefresten verwijderen. Het aanbrengen is al net zo eenvoudig: u knipt de tape gewoon op de gewenste maat en bevestigt het op de juiste plek.

Tip 3: wijde broeken

Vooral als u het zomers erg warm heeft, kunnen schuurplekken snel ontstaan omdat de huid dan vaak wat vochtig is. Maar om juist als het warm is een broek te dragen klinkt niet aantrekkelijk. Tenzij u kiest voor een wijde, luchtige broek. Zo’n broek oogt heel zomers en is niet warmer dan een rok. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze wijde lange broek van Laura Kent?. De blauw-witte streep maakt hem klassiek sportief.

Heel vrolijk is het model met kleurige bloemen. Draag hier een wit of roze shirt en sandalen bij  en u heeft de perfecte zomerse outfit. Als u liever een effen broek draagt omdat u dat makkelijker vindt om mee te combineren, dan is deze donkerblauwe broek wellicht een goede optie voor u.

Tip 4: crème en poeder

Een heel andere manier om het probleem van schuurplekken tegen te gaan is om een crème of poeder te gebruiken. Met name vettige crèmes zoals vaseline zijn hiervoor geschikt. Als u zo’n crème gebruikt, ontstaat een vettig beschermlaagje op uw benen waardoor deze langs elkaar glijden. Poeder, bijvoorbeeld babypoeder, is vooral als het heel warm is ook het proberen waard. De poeder absorbeert vochtigheid van de huid wat de wrijving vermindert. Let wel op als u donkere kleding draagt, de poeder kan vlekken veroorzaken. De poeder moet u waarschijnlijk na verloop van tijd opnieuw opbrengen.

Andere producten die u ook zou kunnen gebruiken zijn kokosolie en deodorant. Als de huid al rood en gevoelig is geworden, kunt u een medicinale zalf gebruiken, als zinkzalf. Deze helpt de huid te herstellen. Tot slot kan een product met kamille ook verzachtend werken. Draag in elk geval luchtige, wijde kleding.

 

Van corrigerende slips, tot culottes, tapes of crèmes – er zijn veel manieren om het probleem van schurende bovenbenen in de zomer te lijf te gaan. Heeft u wellicht nog andere tips? We horen het graag van u. In de tussentijd wensen we u een luchtige aangename zomer!

 

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *