15 Oktober 2019 | Bekijk nu: 3 Minuten

De herfst heeft zo zijn kleurrijke kanten: kijkt u maar naar de natuur. Ook wat kleding betreft kunt u volop spelen met kleur. Een snelle manier om een toefje kleur toe te voegen aan een outfit is een sjaaltje te dragen. Vindt u het lastig om een sjaaltje zo te knopen dat het leuk zit en goed blijft zitten? Lees dan gauw verder want wij laten u vandaag drie handige technieken. Probeer ze eens uit en kijk welke u het beste bevalt.

De stewardessenlook: chic en stijlvol

Onze favoriet: We beginnen met een sjaaltje van Paola in klassiek blauw-wit. Het sjaaltje is gemaakt van soepel polyester en combineert mooi met witte blouses, V-hals truien  of t-shirts in crèmetinten. De opvallende print doet het vooral goed bij looks in overwegend lichte kleuren

Zo werkt het: Stewardessen staan bekend om hun uiterst stijlvolle verschijning. Met name een  kunstig geknoopt sjaaltje is hun handelsmerk. Gelukkig is het lang niet zo moeilijk als het lijkt om een sjaaltje net zo te knopen. Vouw het sjaaltje in een driehoek en rol het vanaf de lange kant naar de punt toe op. Sla het opgerolde sjaaltje om uw hals en maak de uiteinden vast door er twee platte knopen in te leggen. Vouw de uiteinden daarna weer open en voilà: uw stewardessensjaal is af!

De waterval: losjes  en casual

Onze favoriet: behoefte aan wat kleur? Dan is dit roze sjaaltje van voile met bloemenprint perfect voor u! De soepele, zachte stof en het royale formaat maken hem ideaal voor de waterval knooptechniek. De watervalknoop zorgt voor een nonchalante, speelse uitstraling en doet het heel goed bij een casual outfit. De bloemenprint in warme kleuren combineert fraai met pastel- en  aardetinten en voorziet elke look van een vleugje zomer!

Zo werkt het: de watervaltechniek vraagt om een groot formaat sjaal van een lichte, soepele stof. Vouw de sjaal eerst asymmetrisch dubbel en drapeer hem in een driehoek met de punt naar beneden. Leg de sjaal nu losjes om uw hals en bind hem links of rechts van het midden vast. Breng hem daarna mooi in model. De watervalsjaal staat prachtig op een trui met een V-hals of een diepe ronde hals en op een open gedragen blazer of jasje.

De businessknoop: stijlvol en praktisch

Onze favoriet: voor onze derde knooptechniek hebben we gekozen voor deze blauwe sjaal met structuur en speelse franjes. Dankzij de klassieke kleur en de effen uitvoering past deze sjaal eigenlijk bij elke look. Gevlochten krijgt hij een chique uitstraling die goed past bij een  businesslook maar ook bij een casual vrijetijdsoutfit. Doordat de sjaal effen is, kan hij zowel  bij outfits met een print als bij effen kleding gedragen worden. Ook bij felle kleuren als oranje en rood doet de blauwe sjaal het uitstekend. Kortom, deze sjaal is een echte allrounder!

Zo werkt het: de derde draagvariant is in feite een vlecht! Vouw de sjaal eerst in een lus en leg hem losjes om uw hals. Trek beide uiteinden door de lus en draai de lus nu zo dat er een nieuwe lus ontstaat. Trek de uiteinden nu opnieuw door de lus en zorg ervoor dat de knoop mooi in het midden blijft. Toegegeven:  deze variant is iets lastiger. Misschien lukt het niet in één keer, maar hier geldt: oefening baart kunst!

Nu natuurlijk de hamvraag: welke knooptechniek vindt u de leukste? Wij willen eigenlijk niet kiezen, want we vinden alle drie de technieken ieder op hun eigen manier leuk. Het hangt het er vooral vanaf waar u een sjaal bij wilt dragen. Nu het kouder wordt,  is een sjaal sowieso fijn: staat leuk en houdt u warm bovendien!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *