27 Januari 2020 | Bekijk nu: 4 Minuten

Een nieuw jaar  – een nieuwe start! We zijn al weer druk bezig met onze dagelijkse bezigheden, maar hoe zat het ook alweer met de goede voornemens? We zullen u hier nu verder niet mee lastig vallen, maar hebben wel een goed idee om nog de eerste maand van het jaar uit te voeren: uw kledingkast opruimen! U kent dat vast wel: uw kledingkast is goed gevuld, maar toch is het lastig ’s morgens vroeg snel een leuke outfit uit uw kast te halen. Vaak bevat onze kast nogal wat kleding die we nooit meer dragen. Aan de slag dus!

Wij hebben een praktische handleiding voor u waarmee u in slechts een middag op een slimme manier uw hele kast opruimt. Doet u mee?

Stap 1: kom in de stemming

Opruimen lukt het best als u in de juiste stemming bent. Misschien krijgt u wel hulp van een vriendin, een zus of  dochter of klaart u de klus liever in uw eentje? In principe maakt het niet uit, als u het maar zo gezellig mogelijk maakt Zet daarom eerst een flinke pot thee, zoek iets lekkers uit voor bij de thee en zet uw favoriet muziek op. Dan kunt u beginnen! Haal uw kast helemaal  leeg. Zodra de inhoud van uw kast in een flinke berg op uw bed of op de vloer ligt, kunt u de lege kast schoonmaken. Dan wordt het tijd voor de volgende stap.

Stap 2: het dozensysteem

Het principe is eenvoudig. Pak vijf dozen en zet er het volgende op:

BEWAREN

VERKOPEN

WEGGEVEN

WEGGOOIEN

NOG TE BESLISSEN

De doos NOG TE BESLISSEN is een gevaarlijke: als u echt wilt opruimen moet u snel beslissen en alleen in uitzonderlijke gevallen deze optie kiezen. Het is tenslotte niet de bedoeling dat aan het einde van de middag het grootste deel van uw kleding in deze doos zit.

Stap 3: hand op het hart

De derde stap is de belangrijkste en de moeilijkste. Bekijk elk kledingstuk apart en beslis wat ermee moet gebeuren. Items die u vaak aantrekt en ook naar speciale gelegenheden draagt, doet u in de doos BEWAREN. Dat is niet zo moeilijk. Een blouse waarvan u niet meer wist dat u hem had,  maar nu erg leuk vindt mag u in de NOG TE BESLISSEN doos doen. Als u de blouse in de komende drie maanden mist, mag u hem uit de doos halen op voorwaarde dat u hem direct aantrekt. Alles wat na drie maanden nog steeds ongedragen in deze doos zit moet de kledingcontainer in. Miskopen of mooie items als jassen of jurken die u niet meer past of gewoon niet meer draagt, gaan in de doos VERKOPEN. Nog goede t-shirts, blouses of broeken die u langer dan een jaar niet heeft gedragen, gaan in de doos WEGGEVEN.  Wees hierbij eerlijk en onthoud dat een persoonlijke kledingstijl er niet wel bij vaart als u elke outfit te midden van bergen ongedragen kleding bij elkaar moet  zoeken. Minder is meer!  Kapotte en afgedragen kleding doet u in de doos WEGGOIEN.

Stap 4: een nieuwe indeling

De vierde stap draait helemaal om de BEWAREN doos. Sorteer alle kledingstukken zoals u dat handig  lijkt, bijvoorbeeld op kleur, op armlengte of op gelegenheid. Het gaat om een overzichtelijk totaalbeeld, dat in een oogopslag duidelijk maakt wat u heeft.  Handige accessoires hiervoor zijn manden of ladeninzetten voor ondergoed, kousen, hemdjes. Onze tip: investeer  in nieuwe, uniforme kledinghangers, dan ziet uw kast er meteen nog mooier en overzichtelijker uit!

Stap 5: Iemand een plezier doen

De vijfde stap vindt plaats in het zicht van een super overzichtelijke kledingkast! Kijk eerst in de doos WEGGEVEN: zou die groene wollen trui uw vriendin goed staan? Iets weggeven maakt gelukkig en is ook nog eens duurzaam! Kleding waar u niemand blijk mee kunt maken gaat naar de kledingcontainer of de kringloop. Check vooraf of de kleding uit de kledingcontainer echt naar een goed doel gaat. Fotografeer tot slot alles wat in de VERKOPEN doos zit en zet de foto’s op een online portal. Wat gaat u doen met de opbrengst van uw verkochte kleding? Wij hebben een goede tip: een nieuw favoriet item bij KLINGEL shoppen? Eén blik op uw kledingkast is nu tenslotte al genoeg om te zien wat u nog nodig heeft!

Heeft u slimme tips voor een overzichtelijke indeling van uw kledingkast? Wij horen het graag van u! Oh ja, en hoe zit het ook alweer met uw goede voornemens? Maak als geheugensteuntje een foto van uw net opgeruimde kledingkast, dan ziet hij er hopelijk komende zomer nog precies zo netjes uit! Zo is het uitkiezen van uw dagelijkse outfit het hele jaar lang een makkie!

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *