12 November 2019 | Bekijk nu: 4 Minuten

Strepen in de breedte of de lengte, brede of juist smalle, in meerdere kleuren of in één kleur – strepen zijn elk seizoen opnieuw actueel. Het zwart-wit gestreepte Bretonse shirt is zelfs een klassieker die nooit uit de mode raakt. Maar hoe zit het ook alweer met strepen in de breedte? Die maken toch dik? Dit is een hardnekkig misverstand dat ervoor zorgt dat veel vrouwen geen strepen durven te dragen.  Bent u ook huiverig voor strepen? Lees dan gauw verder want wij laten u zien dat iedereen strepen kan dragen, ongeacht de figuur. Met het juiste streepdessin in goed gekozen kleuren, kunt u de aandacht afleiden of juist vestigen op delen van uw figuur.

Modieuze breedtestrepen

Welk effect hebben breedtestrepen? We nemen strepen in de breedte waar als rechte lijnen die de lengte van het lichaam optisch onderbreken.  De strepen brengen dus in feite een onderverdeling aan.  Een ceintuur heeft trouwens hetzelfde effect: deze zorgt voor een scheiding tussen bovenlichaam en benen.

Hoe u een breedtestreep op de juiste manier draagt: besef dat hoe breder en hoe opvallender de streep is, hoe meer aandacht deze trekt. Het zwart – wit gestreepte shirt van Dress In met dunne strepen op een lichte achtergrond laat uw figuur mooi uitkomen en past perfect bij een klassieke jeans.  Als u bij de schouders en heupen een wat bredere bouw heeft en dit niet wil benadrukken, kunt u kiezen voor een variant in een donkerder tint, zoals de zwarte streeptrui van Dress In.  Door het getailleerde model en de gelijkmatige strepen met glansgaren krijgt uw taille alle aandacht.
Met slim geplaatste blokstrepen kunt u eveneens uw vrouwelijke figuur mooi laten uitkomen – dat bewijst deze trui van Paola. De lichte kleuren op schouder- en taillehoogte accentueren deze lichaamsdelen. De donkere kleuren op borst- en heuphoogte zorgen ervoor dat deze minder opvallen.

Tip: om breedtestrepen wat minder nadrukkelijk te maken kunt u een jas in bijpassende kleur dragen, zoals die bij ons voorbeeld de streeppullover in roze en grijs. De jas onderbreekt de breedtewerking van de strepen. Ook een sjaal of een lange ketting kunnen een goede verticale tegenpool vormen.

Lang, langer, lengtestreep!

Wat doen lengtestrepen? Strepen in de lengte leiden het oog naar een verticale richting, dus van boven naar beneden.  Ze laten het silhouet slanker en langer lijken. Zowel voor het bovenlichaam maar zeker ook voor de benen is dit effect natuurlijk ideaal. Zulke strepen zien we dan ook vaak bij blouses, broeken en kokerrokken. Hoe fijner de strepen zijn, des te eleganter is het effect. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de krijtstrepen bij zakelijke kleding als kostuums en broeken.

Hoe draagt u lengtestrepen op een slimme manier: als u wat groter wilt lijken, is bovenkleding met een lengtestreep een aanrader. De longblouses van Dress In vallen over de heup. De fijne streep in rood en in marineblauw zijn lang genoeg om uw figuur optisch langer te maken, perfect natuurlijk als u niet zo lang bent. Een sportieve sierstreep op de zijnaad geeft de blauw-wit gestreepte blouse van Dress In iets extra’s en laat uw bovenlichaam niet alleen langer maar ook smaller lijken. Wat chiquer dan de sportieve blouses is de zwarte blouse van Paola. De strepen van glanzend satijn zorgen voor een niet te opvallend dessin, waarin vrouwelijke vormen fraai uitkomen. De transparante armen van deze blouse maken deze blouse tot een ware topper.

De V-hals van deze bloezen helpt trouwens mee aan een optische verlenging van uw bovenlichaam.

Kleurige strepen voor een zonnig humeur

Wat is het effect van kleurige strepen? Opvallende kleuren en grote contrasten versterken het effect van een gestreept shirt of gestreepte trui. Bij het samenstellen van combinaties is het goed om te bedenken dat het gestreepte kledingstuk veel aandacht vraagt en krijgt. Kies daarom liefst voor slechts één gestreept item per outfit en draag er een effen broek, rok of jas bij en bijpassende accessoires.

Hoe u gekleurde strepen draagt? De klassieke outfit die bestaat uit een blauwe jeans met een blauw-wit gestreept shirt kunt u afwisselen door te kiezen voor een geel-blauw gestreepte trui van Dress In of een modieuze variant van Laura Kent met blokstrepen. Deze laatste springen direct in het oog en de vrolijke kleuren zien er bovendien sportief uit. Draag bij deze trui een jeans met sneakers voor een casual outfit of een zwarte smalle broek of kokerrok voor een meer geklede outfit. Ook wit doet het heel goed bij alle kleuren. De trui van Dress In met roze vormt een leuk alternatief voor de bekende blauw-witte marine look.

Tip: Kies voor een streep in één kleur en houd uw verdere kleding en accessoires in een bijpassende tint. Zo krijgt u een mooie combinatie waarbij de streep niet te overheersend wordt.

Strepen zijn een klassiek modethema dat bij iedereen past.  Kies voor de juiste streep in een mooie kleur en flatterend model, dan ziet u er op uw best uit. Durf te kiezen voor zowel lengte- als breedte strepen. We wensen u veel succes en plezier bij het kiezen en combineren!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *