15 Augustus 2019 | Bekijk nu: 4 Minuten

Wat is uw lievelingsijs? Waterijs op een stokje of Italiaans schepijs in een hoorntje? Welke van de twee uw favoriet ook is, feit is dat ijs ’s zomers een heerlijk frisse traktatie is. Natuurlijk kunt u naar een ijssalon gaan om daar te genieten van een ijsje, maar u kunt ook zelf aan de slag gaan. Wij laten zien hoe u eenvoudig zelf romig hazelnoot-chocolade-ijs, exotisch ananas-kokosijs of fris yoghurtijs met bessen maakt. Daar doet u uzelf en anderen een groot plezier mee, eet smakelijk!

Zoete verleiding uit België: hazelnoot-chocolade-ijs

België staat bekend om zijn goede kwaliteit chocolade. Met cacaobonen van superieure  kwaliteit worden volgens geheim recept de lekkerste bonbons en chocoladerepen gemaakt. Ons ‘geheime’ recept voor hazelnoot-chocolade-ijs vindt u hier!

Dit heeft u nodig:

  • Cakevorm
  • 300 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 150 g hazelnootpasta
  • 50 g fijngehakte hazelnoten
  • 50 g chocoladerasp (melk of puur)

Zo maakt u het:

  1. Zorg dat de hazelnootpasta op kamertemperatuur is. Meng de pasta met de gecondenseerde melk. Klop de slagroom stijf en schep deze door het mengsel. Schep er vervolgens voorzichtig de gehakte hazelnoten en de chocoladerasp door.
  2. Doe het mengsel in een cakevorm en zet deze ten minste 6 uur in de vriezer.
  3. Vorm met behulp van een ijsschep bolletjes van het ijs en verdeel deze over mooie  schaaltjes of serveer ze in knapperige wafelhoorntjes. Eet smakelijk!

Onze tip: de tweedelige set bakvormen van Stoneline is perfect voor het invriezen van uw zelfgemaakte hazelnoot-chocolade-ijs. De vormen zijn heel handig qua formaat en zijn makkelijk schoon te maken. Uw eigengemaakte ijs smaakt nog beter in deze vrolijke ijsbekers van geglazuurd aardewerk in zachte pastelkleuren.

Tropische verfrissing uit Thailand: ananas-kokosijs op een stokje

Kilometerslange zandstranden, azuurblauw water plus culinaire hoogstandjes: zo kan  Thailand met een paar steekwoorden worden beschreven. De Thaise keuken kent veel verschillende smaken, is spannend en verfijnd. Dit geldt ook voor ons volgende ijsrecept! De exotische combinatie van ananas en kokos is wat ons betreft de ultieme zomersmaak.

Dit heeft u nodig:

  • 300 ml kokosmelk uit blik
  • 170 ml vanillesaus
  • 5 el bruine suiker
  • 1 blik ananas in stukjes
  • 3 el geraspte witte chocolade
  • IJsvormpjes voor 8 ijsjes of 8 lege yoghurtbakjes met houten ijsstokjes

Zo maakt u het:

  1. Meng de kokosmelk met 2 el bruine suiker. Voeg vervolgens beetje bij beetje de vanillesaus en de wittechocoladerasp eraan toe.
  2. Pureer de ananasstukken met wat van het sap uit het blik. Doe de puree samen met de rest van de suiker in een pannetje en laat het geheel 2 minuten zachtjes koken, onder voortdurend roeren. Vermeng de ananaspuree als deze helemaal is afgekoeld met het kokosmengsel.
  3. Vul de ijsvormpjes of yoghurtbakjes met de kokos-ananasmix en zet ze in de vriezer. Als u yoghurtbakjes gebruikt, steek dan de stokjes pas in het ijs als het stevig genoeg is om rechtop te blijven staan. Zet de ijsjes tenminste 6 uur in de vriezer. Daarna kunt u van uw tropische ijsjes gaan genieten!

Onze tip: met de hoogwaardige roestvrijstalen blender met krachtige motor maakt u moeiteloos en snel ananaspuree. De glazen kan heeft een inhoud van 1,5 liter en is makkelijk schoon te maken.

Fris-fruitige smaakexplosie uit Amerika: yoghurtijs met bessen

Amerika is het land van onbegrensde mogelijkheden. Dit geldt ook voor desserts! Amerikanen zijn dol op donuts, wafels met maple syrup en versierde frozen yogurt, hoe zoeter, hoe beter. Met ons recept voor heerlijk fris yoghurtijs met bessen kunt u thuisook de American (ice)dream beleven!

Dit heeft u nodig:

  • 300 g diepvries bosvruchten
  • 500 g volle yoghurt
  • 4 el honing
  • Wat verse bessen voor de garnering

Zo maakt u het:

  1. Haal de bevroren bosvruchten ongeveer een half uur voordat u aan de slag gaat uit de vriezer.
  2. Meng de bosvruchten als ze nog koud zijn, maar niet meer bevroren, met de yoghurt en de honing. Pureer alles kort met een staafmixer; het hoeft geen volledig gladde massa te worden. Schep de puree na het mixen nog even goed om met een lepel om alles goed te mengen.
  3. Verdeel het ijs over een paar schaaltjes en garneer elke portie met een paar verse bessen. Eet smakelijk!

Onze tip: de praktische staafmixer van WMF is een absolute must-have in de keuken. Dankzij  het roestvrijstalen mes maakt u in een mum van tijd puree van bevroren bosvruchten, maar natuurlijk ook van andere fruitsoorten en groentes. Heeft u ons yoghurtijs gemaakt, maar wilt u het niet meteen opeten? Bewaar het ijs dan in handige diepvriesbakjes van WMF. Gaat u het ijs toch liever direct opeten? Serveer het dan in schaaltjes uit de 5-delige set Malaga van van Waal.

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *