3 Oktober 2018 | Bekijk nu: 2 Minuten

De zomer is voorbij en de herfst is aangebroken – het is tijd voor een herfstjas! Zo’n jas houdt u lekker warm tijdens een frisse herfstwandeling, maar is ook luchtig genoeg voor de nog wat warme dagen. Graag geven wij u een aantal tips waarop u moet letten tijdens het kopen van een herfstjas.

Smalle taille? Ga voor de trenchcoat!trenchcoat

De trenchcoat blijft dé klassieker onder de herfstjassen. Of het nu Marlene Dietrich is in de jaren 50 of de stijlbewuste vrouw van vandaag: de trenchcoat raakt nooit uit de mode! Waar dat vandaan komt? Aan de ene kant is de jas ongelofelijk praktisch omdat de lange pasvorm en prachtige kraag ideaal zijn bij slecht weer. Aan de andere kant legt hij de nadruk op het vrouwelijk silhouet dankzij de riem op de taille. Heeft u de smaak te pakken en wilt u graag uw middel benadrukken met een nieuwe herfstjas? Dan raden wij de lichte, lichtgrijs » trenchcoat van Laura Kent aan. Of de jas nu open of geknoopt is, gecombineerd met subtiele of opvallende kleuren, zal hij uw outfit altijd afmaken! Bent u van mening dat trenchcoats alleen voor lange vrouwen zijn? Dan zit u ernaast, want ook kleinere vrouwen kunnen deze leuke jas dragen. Zorg er wel voor dat de zoom net onder de knie eindigt en niet in het midden van de kuit.

Langer lijken met een bikerjasjebikerjack

Naast de trenchcoat is er nog een jas die een echte must-have is voor in elke klerenkast. We hebben het hier over het » leren jasje die elke look stoerder maakt. Bikerjacks zijn vooral goed voor kleine vrouwen. Met de korte, nauwsluitende pasvorm benadrukken ze het bovenlichaam, terwijl tegelijkertijd de gehele beenlengte zichtbaar is. Voor een casual look raden wij het stoere model van kunstleer met zwarte pailletten op de schouder aan!

Voor lange vrouwen: de toptrendy ponchoponcho

Eerlijk gezegd is een poncho geen jas, hij heeft geen  mouwen. Toch verdient hij een plaats in het lijstje met onze favoriete herfstjassen. Want speciaal voor lange vrouwen is de poncho gewoon een enorme hit. Poncho’s zijn daarnaast ook gewoon ongelofelijk in dit najaar. Wij zijn zelf dol op het » zwartgrijze model van Paola met bontkraag. Zeer knuffelbaar en ongelofelijk comfortabel!

Perfect voor vrouwelijke rondingen: een elegante mantelmantel

Geen enkel ander jasje is zo geschikt voor zoveel verschillende figuren! Vooral voor vrouwen met rondingen is deze jas perfect, omdat het mooi om uw figuur zit en kleine probleemzones camoufleert. Tip: kies voor een effen en recht model zoals deze » mantel van Laura Kent. De jas houdt u bovendien ook lekker warm bij lage temperaturen.

Welke jas is uw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *