22 May 2020 | Bekijk nu: 5 Minuten

Kleding staat pas echt mooi als u er goed passende onderkleding onder draagt. Als u grotere borsten heeft, is een bh die voldoende steun biedt bovendien belangrijk om uw nek en schouders te ontlasten. Natuurlijk moet een bh behalve goed zitten, er ook aantrekkelijk uit zien. Gelukkig biedt KLINGEL een uitgebreide collectie bh’s in grote maten in veel verschillende modellen en uitvoeringen. Vandaag laten we u zien hoe u met behulp van onze tips eenvoudig uw ideale bh vindt.

De ideale cupvorm

Voor bh’s in grote maten zijn stevige stoffen, brede bandjes en cups die zich naar de buste vormen belangrijk. Zogenaamde full cups omsluiten de borsten volledig en zorgen voor een fraai silhouet. Het model van Glamorise is hier een mooi voorbeeld van. De bh biedt goede steun en de full cups voorkomen dat uw borsten boven de rand van de cups uitkomen. Ook het tweede model van Glamorise omhult uw borsten volledig en geeft uw figuur bovendien een boost dankzij de magic-lift functie. De ingewerkte band onder uw buste zorgt voor extra steun.

Als u uw borsten wat kleiner wilt laten lijken, kunt u ook kiezen voor een minimizer-bh. Dit type bh drukt uw borsten wat dichter tegen uw lichaam aan waardoor uw borsten optisch kleiner lijken. Bijvoorbeeld onder een blouse is een minimizer-bh handig – u heeft dan minder last van knoopjes die bij uw buste open blijven staan. Het model van Triumph is wat ons betreft een perfecte minimizer. De bh heeft stevige beugels en een hoger middenstukje zodat u borsten goed ondersteund worden. De inzetten van kant maken deze bh ook een lust voor het oog.

Kleine en grote maat: cup A met grote onderborstwijdte

Nogal wat vrouwen met een grotere kledingmaat  hebben een kleine cupmaat, maar een grote onderborstwijdte . In de dagelijkse praktijk kan het dan lastig zijn om een goed passende bh te vinden, want bij veel bh-merken is een bh met een kleine cup niet verkrijgbaar in grote onderborstwijdtes. KLINGEL voert echter diverse merken die deze combinatie wel bieden. De charmante t-shirt bh van Glamorise is bijvoorbeeld in cupmaat A leverbaar tot en met maat 135. De naadloze cups zijn onzichtbaar onder strakke bovenkleding. Geeft u de voorkeur aan een meer romantisch design? Dan is dit lichtblauwe model van kant misschien iets voor u. De voorgevormde cups vormen uw borsten mooi en zorgen zo voor een fraai decolleté.

Als de band onder uw buste maar net iets te strak is, dan kunt u ook het volgende doen: u kiest voor een grotere cupmaat en een kleinere onderborstmaat, of juist andersom. We geven u een voorbeeld: passen de cups van bh maat 65B goed, maar is de onderband een beetje te strak? Probeer dan eens maat 70A. De cups zijn nu iets kleiner, maar de band is iets groter, waardoor de bh mooi past. Een overzicht van alle mogelijke alternatieve maten vindt u op onze pagina maattabellen.

Comfort gaat voor

Vindt u het vastmaken van de bh-sluiting  op uw rug lastig? Kies dan gewoon voor een bh met een voorsluiting! De favoriet van ons is dit witte model van Speidel dat  door de brede bandjes en het kant zowel sportief als elegant toont. De ingenaaide cups duwen uw borsten iets naar boven en de brede band onder de borst geeft goede ondersteuning. De bh van het Zweedse merk Miss Mary biedt dezelfde voordelen. De neutrale kleur is erg handig: u kunt deze bh onder lichte bovenkleding dragen zonder dat deze duidelijk zichtbaar is.

Zeer veel steun en ontlasting van uw rug en schouders, dat biedt deze lange bh van Susa u. Hij heeft wel iets weg van een korset, maar biedt gelukkig meer draagcomfort. Een lange bh accentueert uw vrouwelijke figuur, wat vooral belangrijk is als u strakke bovenkleding aan heeft. Deze bh laat zich net als de hierboven genoemde modellen dankzij de sluiting aan de voorkant heel makkelijk aantrekken.

Comfortabele pasvorm en optimale steun

Als u een bh aan heeft die goed zit, voelt u zich prettig en straalt u dat ook uit. Let er daarom bij het kopen van uw nieuwe bh op dat deze perfect aansluit. Voor grote maten adviseren wij om altijd te kiezen voor brede schouderbandjes. Smalle bandjes kunnen algauw op  uw schouders insnijden met alle pijnlijke gevolgen van dien. De aantrekkelijke antracietgrijze bh van Miss Mary heeft comfortabel brede bandjes die bijzonder prettig aanvoelen. De voorgevormde cups bieden optimale ondersteuning en het gebloemde dessin zorgt ervoor dat de bh ook heel fraai oogt. Ook het model in het wit biedt alle comfort dankzij brede, gewatteerde bandjes. De pasvorm van deze bh is mede door de extra steun aan de zijkant subliem.

Is u nog iets opgevallen aan de bh’s? Ze hebben allemaal een  brede band onder de buste. Deze speelt een belangrijke rol bij de steun die de bh biedt. In tegenstelling tot wat veel vrouwen denken zijn het dus niet de schouderbandjes die steun geven. Zeker bij grote maten speelt de onderborstband een essentiële rol. Is deze te wijd, dan moeten de schouderbandjes de rol overnemen, wat schouderklachten in de hand kan werken.

Met deze tips moet u vast lukken de perfect zittende bh in onze shop te vinden. We wensen u veel shopplezier toe!

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *