24 January 2020 | Bekijk nu: 5 Minuten

Warm, wollig en comfortabel: deze begrippen zijn zonder meer van toepassing op gebreide truien, vesten en jurken. Dat is ook de reden waarom we gebreide mode elke herfst en winter opnieuw  omarmen. Binnen het segment komen heel verschillende stijlen voor: van klassiek tot trendy en alles daar tussen. In deze bijdrage laten wij u graag de leukste gebreide mode van dit moment zien.

Trend: de grote, wijde hals

Grove breisels en wijde modellen zien we dit seizoen veel. Gebreide truien met een grote col passen  perfect bij deze trend. Houdt u niet zo van coltruien omdat u bang bent dat deze gauw te warm zijn? Dat hoeft niet het geval te zijn. Een grote col of een ruim vallende watervalhals houden uw hals voldoende vrij en voelt daarom toch prettig aan. Een bijkomend voordeel van een grote col is dat u geen sjaal nodig heeft: u kunt een wijde col onder een jas zo dragen dat het lijkt  of u een sjaal om heeft. De zachte grijze coltrui van Laura Kent kunt u op mooie dagen zelfs zonder jas dragen. Het gemêleerde garen en de klassieke grijze kleur maken de trui stijlvol, terwijl hij ook casual oogt. De witte gebreide trui van Dress In is iets sportiever om te zien. De grote col met tunnelkoord valt hier op en benadrukt de hals. Iets bredere heupen kunt u met deze trui makkelijk verdoezelen. Deze truien komen goed tot hun recht op smalle, aansluitende broeken, jeggings of rechte rokken. Zo’n combinatie levert een harmonieus silhouet op.

Vrouwelijk en elegant in een gebreide jurk

Een compleet andere look vormen aansluitende gebreide jurken. Het model van een gebreide jurk benadrukt het  vrouwelijke figuur. Afhankelijk van het materiaal en of het een fijn of grof gebreid exemplaar betreft, kunt u een gebreide jurk op koude, maar ook op warmere dagen het jaar door dragen. Zeker met een jurk tot op de knie van warme wol kunt u ook op een koude winterdag  prima uit de voeten.

Iets om in de gaten te houden is dat grof gebreide kleding wat dikker kan maken. Dit gaat dus niet op  voor gebreide jurken van dunnere wol. Die  zijn geschikt voor verschillende figuurtypes en  voor verschillende gelegenheden. Het elegante zwarte exemplaar van Paola! valt dankzij het iets uitlopende A-model los over wat bredere heupen. Het gladde model en het decoratieve patroon bij de hals en de mouwzomen geven deze jurk een tijdloos klassieke uitstraling. Dit maakt deze jurk geschikt om meer dan één seizoen te dragen. De gebreide jurk van Laura Kent met het jacquard patroon is eveneens een jurk die geschikt is om vaak en naar verschillende gelegenheden te dragen. Combineer gebreide jurken met bijpassende panty’s en pumps voor een feestelijke look. Draag er dan mooie sieraden bij om uw look in stijl af te maken.

Praktisch en modieus: gebreide kabeltruien

Gebreide mode kent veel verschillende verschijningsvormen. Denkt u maar aan verschillende patronen, stijlen en ontwerpen. Bij een jacquard patroon gaat het om een ingebreid patroon, maar kabelpatronen ontstaan door verschillende breisteken met elkaar te combineren. Kabeltruien werden oorspronkelijk gedragen door vissersvrouwen uit Engeland, Schotland en Ierland. In de loop van de tijd groeide het kledingstuk uit van een praktisch tot een modieus kledingstuk. De vissersvrouwen breiden de kabels in de truien als bescherming tegen ijzige kou op vissersschepen. Tegelijkertijd werden de kabelpatronen, die doen denken aan vissersnetten, beschouwd als mascottes ofwel geluksbrengers.

U zult zich in de klassieke kabeltrui uit de KLINGEL-shop beslist ook heel prettig voelen. De kabeltrui van Dress In in oudroze of grijs is heerlijk behaaglijk als het koud is. Het verticale patroon is zeker ook voor wat kleine vrouwen een goede keus. Op een zwarte of donkerblauwe smalle jeans staat de trui heel fraai. U kunt de truien ook goed dragen op een stoffen broek in het bruin of donkergrijs.

Het open gebreide vest: perfect voor uw figuur

Met een modieus openvallend vest kunt u eenvoudig een vlot accent toevoegen aan uw outfits. Vooral fijn gebreide exemplaren die soepel en luchtig vallen doen het heel goed. Lange vesten, zoals het model van Laura Kent in contrastkleuren of het open exemplaar in warm grijs, zijn heel geschikt voor een modieuze laagjeslook waarbij u meerdere kledingstukken van verschillende lengtes over elkaar draagt.

De meeste vesten komen ongeveer tot halverwege de heupen. Ook deze vesten staan weer mooi op klassieke jeans in een slim fit model of op een sportieve jegging. Maar ook als u een jurk in aansluitend model of een kokerrok draagt past een vest hier goed op. De aangebreide schouders ogen modern en zorgen ervoor dat een wat breed bovenlichaam of brede schouderpartij iets smaller toont. Met wat eenvoudige sieraden en een leuke tas maakt u uw outfit helemaal af.

Leuk om te weten: het woord ‘cardigan’ stamt af van de Earl (Graaf) van Cardigan, genaamd James Thomas Brudenell. Deze voorzag rond 1854 de soldaten uit leger van warme vesten om hen warm te houden tijdens de strijd. Zo creëerde hij onbewust een modeterm die we vandaag de dag nog altijd gebruiken.

Zoals u heeft gemerkt is kleding van wol niet altijd op dezelfde manier gebreid. En gebreide mode kan zowel praktisch, klassiek als ook modern zijn. Heeft u een voorkeur voor een gebreid  kledingstuk? We horen het graag van u. We wensen u tenslotte veel plezier bij het ontdekken van de nieuwe gebreide jurken, vesten en truien.

Tips van de redactie

Geef ons uw mening
Schrijf hier uw antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden Verplichte velden zijn gemarkeerd met *