• Meer dan 30.000 artikelen
 • Veilig winkelen
 • Kosteloos retourneren
FINAL OUTLET ! I Tot 70% korting INaar de actie ¹
FINAL OUTLET ! I Tot 70% korting INaar de actie ¹

Onderhoudstips

Onderhoudssymbolen

De symbolen op de etiketten zijn belangrijk voor het onderhoud van uw kleding. Als u zich strikt aan de onderhoudsvoorschriften houdt, heeft u langer plezier van uw kleding.

Wassen

Chemisch 1

Chemisch 2

Strijken

Drogen

Chloor

Textielonderhoud

Zo blijft uw kleding langer mooi

 • Blouses en overhemden kunt u het beste in een plastic hoes bewaren. Zo kreuken ze minder.
 • Knopen gaan er niet zo snel af, als u een drupje nagellak aan beide kanten op het garen in het midden van de knoop aanbrengt.
 • Pluizen van breigoed, kragen enz. kunt u makkelijk verwijderen met speciaal hiervoor bestemde ontpiller of pluizen'tondeuse'.
 • Ritsen glijden beter en blijven langer goed, als ze met een kaars gevet worden.

Weg met de vlek

Nieuwe vlekken

Gebruik het liefst koolzuurhoudend mineraalwater. Laat het koolzuur intrekken. Daarna de vloeistof met een schone handdoek opnemen.

Oude vlekken

Smeer de vlek met opgelost waspoeder in. Even laten intrekken. Dan wassen zoals gebruikelijk.

Kaarsvet

Vloeipapier op de vlek leggen en er met een heet strijkijzer overheen gaan. Daarna wassen zoals gebruikelijk.

Vet & melk

Met huishoudzeep insmeren en 15 minuten laten intrekken. Daarna uitspoelen met warm tot heet water.

Kauwgum

Direct laten bevriezen in de vriezer. Daardoor wordt de massa hard en is deze probleemloos te verwijderen.

Bloed, roest en inkt

Een oplossing van citroensap en zout 10 minuten in laten trekken. Daarna goed uitspoelen met koud water.

Pennen en viltstiften

Vlek met brandspiritus schoonwrijven.

Natuurvezels

Was- en onderhoudstips voor natuurvezels

Katoen

Katoen kan zonder problemen met de wasmachine gewassen worden. Let daarbij op de wasvoorschriften op het etiket.

Linnen

Nooit boven 40° C wassen, omdat dit textiel bij hogere temperaturen kan krimpen. Bij linnen textiel moet men altijd een fijnwasprogramma kiezen en niet te lang centrifugeren.

Wol en zijde

Wassen in het water van hoogstens 30° C of beter nog, in lauwwarm water wassen, omdat wol gaat pluizen en zijde haar vorm kan verliezen.

Weg met de vlek

Grauwsluier

In het geval van een grauwsluier bij licht textiel, kunt u bleekmiddel gebruiken. Let erop dat ongeverfd textiel van katoen, linnen of hennep door bleekmiddel nog lichter wordt. Ook de UV-stralen van de zon hebben een blekende werking.

Vlekken

Om vlekken uit natuurvezels te verwijderen bevelen wij het gebruik van ossegalzeep aan.

Lederonderhoud

Algemene onderhoudstips

Leder moet regelmatig onderhouden en gereinigd worden. Vervuild nappaleer zonder pigmentering kan met alkalivrije zeep en gedestilleerd water gereinigd worden. Met uitzondering van ruw - of nubuckleer, waarbij u alleen speciale sprays kunt gebruiken, moet elk type leer regelmatig met leerreiniger en leercrème behandeld worden. Om uitdrogen en verbleken te voorkomen, moeten alle leersoorten bovendien tegen direct zonlicht beschermd worden.

Weg met de vlek

Vlekken kunt u het beste direct na het ontstaan reinigen, hoe sneller u te werk gaat, hoe groter de kans is om vlekken volledig te verwijderen.

Bier, cola, sterke drank, sap, wijn

Direct met keukenpapier deppen, niet wrijven, met gedestilleerd water afspoelen en laten drogen. Eventueel de behandeling herhalen met alkalivrije zeep. Niet alleen de vlek maar van naad tot naad behandelen.

Melk, boter, vet, chocolade

Glad leer: de achtergebleven resten voorzichtig van het leer verwijderen met de stompe kant van de rug van een mes, schoonmaken met een schone, lichte theedoek en afspoelen met gedestilleerd water. Het in het leer ingetrokken vet kan niet compleet verwijderd worden. De vetvlek komt er gedurende de komende weken door de ademende werking van het leer vanzelf uit.

Ruw leer: de achtergebleven resten voorzichtig van het leer verwijderen met de stompe kant van de rug van een mes, schoonmaken met een schone, lichte theedoek en afspoelen met gedestilleerd water. Het droog geworden leer vervolgens met een borstel voor ruw leer nabewerken. Als alles goed gaat, komt de overgebleven vetvlek er met de tijd vanzelf uit.

Viltstift, haarvet, krassen, balpennen, medicijnen, nagellak, zweet, inkt, kleurverlies

Alleen een vakman kan deze schade verhelpen. Om het voor het oog minder te maken, kan men deze veranderingen echter ook behandelen als bloed- of wijnvlekken.

Braaksel, urine, bloed

Direct met keukenpapier deppen, niet wrijven, met gedestilleerd water afspoelen en laten drogen. Eventueel de behandeling herhalen met alkalivrije zeep. Niet alleen de vlek, maar van naad tot naad behandelen.

Zalf

De achtergebleven resten voorzichtig van het leer verwijderen met de stompe kant van de rug van een mes, schoonmaken met een schone, lichte theedoek en afspoelen met gedestilleerd water. Het in het leer ingetrokken vet kan niet compleet verwijderd worden. De vetvlek komt er gedurende de komende weken door de ademende werking van het leer vanzelf uit.

Sieradenonderhoud

Reiniging

Sieraden worden als het goed is veel gedragen en moeten daarom af en toe zorgvuldig gereinigd worden. Vaak volstaat een reinigend bad om weer voor een stralende glans te zorgen.

Wetenswaardigheden

Zelfs de hardste soort edelstenen, diamanten, moet voorzichtig worden behandeld.

Intense hitte kan de kleur van edelstenen aantasten. Houd hier rekening mee bij felle zon in zuidelijke streken.

Parels blijven het mooist als ze aan lucht, warmte en een heel klein beetje vet worden blootgesteld. Met dit vet komen ze automatisch in contact als ze direct op de huid worden gedragen. Geef parels af en toe gerust een sopje van water met een beetje zeep. Droog de parels wel voorzichtig zodat het snoer niet in de knoop raakt of breekt.

Oorbellen zijn volop in de mode. Houd oorstekers goed schoon, bijv. met alcohol, om ontstekingen van de oorlel te voorkomen.


waiting...

€10 welkomstkorting⁴

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

Nieuwsbrief: €10 welkomstkorting⁴

* Verplicht veld
CONTACT
070 - 23.39.92 (Bestel) (€0,30/min) *Wij beantwoorden uw vragen graag van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur
VEILIG BETALEN
 • Overschrijvingsformulier
 • Maandtermijnen met krediet
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • Bancontact
VOLG ONS
ONZE PARTNERS
 • BPost
VEILIG WINKELEN
 • Be Commerce
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten 5,95€ per bestelling. | 070 - 23.39.92 ( € 0,30/min)