Leveringsvoorwaarden

Levering op uw huisadres

Als u voor levering op uw huisadres heeft gekozen, wordt uw pakje door de bezorger bij u thuis afgeleverd. DHL Parcel bezorgt vijf dagen per week bij u thuis.

Met een zendingsnummer kunt u uw bestelling volgen. Dit nummer ontvangt u per e-mail, zodra de bestelling aan u verstuurd is. Uw pakket wordt één keer aangeboden op het door u gekozen adres.

DHL Parcel levert van maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Als u niet thuis bent voor ontvangst, kan de bezorger ervoor kiezen het pakket bij de buren af te leveren. U krijgt dan een kaart in de bus met daarop het adres waarop het pakket is afgeleverd. Mochten de buren op dat moment ook niet thuis zijn of hebt u aangegeven dat u niet wilt dat uw bestelling bij de buren wordt afgeleverd, dan wordt het pakket bij een DHL Parcelshop bij u in de buurt afgeleverd.

Via het zendingsnummer (beginnend met DD), dat vermeld staat op de kaart in uw brievenbus, kunt u op de website www.dhlparcel.be de zending traceren en zo het adres en de openingstijden van de DHL Parcelshop vinden. U heeft 7 kalenderdagen de tijd om het pakket daar op te halen. Gelieve de kaart uit uw bus en een geldig identiteitsbewijs voor te leggen.

De bezorgkosten voor levering op uw huisadres bedragen € 4,95. Uw pakje is tevens verzekerd tegen beschadiging en verlies. Per bestelling betaalt u slechts eenmaal verzendkosten ongeacht het aantal bestelde artikelen of eventuele nazendingen.

Levering bij een DHL Parcelshop

U kunt er ook voor kiezen uw bestelling bij een DHL Parcelshop op te halen. Handig als u vaak niet thuis bent. U kiest zelf bij welke DHL Parcelshop u uw bestelling af wilt halen. De ruime openingstijden van DHL Parcelshops maken het mogelijk dat u op een tijd die u het beste schikt uw pakketje kunt afhalen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Zodra uw pakketje bij een DHL Parcelshop binnen is, ontvangt u een bericht via e-mail, sms of telefoon. Als u uw pakketje nog niet heeft opgehaald, ontvangt u na 2 dagen een herinnering. Na 5 dagen ontvangt u nogmaals een herinnering. Als u na 7 dagen uw pakketje nog niet heeft opgehaald, wordt het teruggestuurd.

Uiteraard kunt u uw pakketje ook via een DHL Parcelshop terugsturen. Op het retouretiket staat de dichtstbijzijnde DHL Parcelshop vermeld. Daarnaast kunt u altijd even op www.dhlparcel.be kijken voor een afleverpunt bij u in de buurt.
 

24-uursservice

Wilt u uw nieuwe kleding morgen al kunnen dragen? Dat is nu mogelijk! Alle direct leverbare artikelen waar in de artikelbeschrijving het 24-uursservicelogo bij staat, kunt u extra snel laten bezorgen. Kies hiervoor tijdens het bestelproces bij stap 1 'Uw klantgegevens' de optie '24-uursservice'.

Let op: voor deze service wordt een toeslag van € 7,95 bovenop de standaard verzendkosten berekend. Ook als u gebruikmaakt van uw retourrecht wordt de toeslag in rekening gebracht.
 
Hieronder ziet u precies hoe het werkt:

U bestelt U ontvangt uw bestelling
Maandag voor 12.00 uur Dinsdag
Maandag na 12.00 Woensdag
Dinsdag voor 12.00 Woensdag
Dinsdag na 12.00 Donderdag
Woensdag voor 12.00 Donderdag
Woensdag na 12.00 Vrijdag
Donderdag voor 12.00 Vrijdag
Donderdag na 12.00 Maandag
Vrijdag voor 12.00 Maandag
Vrijdag na 12.00, zaterdag of zondag DinsdagBestelt u op feestdagen, dan heeft u uw bestelling binnen twee werkdagen in huis (uitzonderingen mogelijk i.v.m. feestdagen in het land waar de artikelen vandaan komen)